Uppslagen handskriven receptbok.
Text

"Valnöts-tårta" och "Märgpudding" - recept från 1890-talets Stockholm

Recept på efterrätter från 1890-talets Stockholm. Recepten är tagna ur Ester Åkerstedts, senare gift Schumachers, egenhändigt skrivna matreceptbok.

Bland recepten hittas förutom "Valnöts-tårta" och "Märgpudding" även "Blanc Mangé", "Glace", "Mandel-tårta" och "Ris á la Malta".

Mer i Stockholmskällan

Relaterade poster och teman

"Anvisningar i sammansättande av middagsmatsedlar" 1916

"Anvisningar i sammansättande av middagsmatsedlar" 1916

"Hur man äter i Stockholm" - utdrag från "Boken om Stockholm" 1901

"Hur man äter i Stockholm" - utdrag från "Boken om Stockholm" 1901

4-6 Hur vet vi
Tema

4-6 Hur vet vi

Historia är berättelser om det som har hänt - vår egen tids berättelse om dåtiden. Men hur vet vi det vi vet om historien? I den här lektionen använder vi olika historiska källmate…

7-9: Hur vet vi det vi vet om historia?
Tema

7-9: Hur vet vi det vi vet om historia?

Historia är berättelser om det som har hänt - vår egen tids berättelse om dåtiden. Men hur vet vi det vi vet om historien? I den här lektionen använder vi olika historiska källmate…

GRSK Hur vet vi
Tema

GRSK Hur vet vi

Historia är berättelser om det som har hänt - vår egen tids berättelse om dåtiden. Men hur vet vi det vi vet om historien? I den här lektionen använder vi olika historiska källmate…

Gertrud Bergström  - "Något om vegetabilier" 1916

Gertrud Bergström - "Något om vegetabilier" 1916

Historisk receptsamling
Tema

Historisk receptsamling

Våra matvanor har ändrat sig genom historien. Här har vi samlat historiska recept på allt från pepparkakor till märgpudding och griljerad kalvhjärna. Bon appetit! (Bild: Ur Ester Å…

Inköp i kryddbod

Inköp i kryddbod

Kokbok för tjenstflickor och mindre hushåll. Samlad och utgifwen af Karin B -kokerska

Kokbok för tjenstflickor och mindre hushåll. Samlad och utgifwen af Karin B -kokerska

Stockholms tidiga mathistoria i KÖTT & BLOD

Stockholms tidiga mathistoria i KÖTT & BLOD