Text

Kokbok för tjenstflickor och mindre hushåll. Samlad och utgifwen af Karin B -kokerska

Vad lagade man för mat i Stockholm 1848? Karin B - "en kokerska" - levererar svaren i en "Kokbok för tjenstflickor och mindre hushåll".

Bland recepten hittas bl.a. "stekt får- och lamhufwud", "smörgås med ättika" och "lugnmos" .
 
Bakom pseudonymen Karin B gömmer sig Jacobina Christina Virgin. Kokboken består av 36 sidor, frakturstil.

Mer i Stockholmskällan

Relaterade poster och teman

"Hur man äter i Stockholm" - utdrag från "Boken om Stockholm" 1901

"Hur man äter i Stockholm" - utdrag från "Boken om Stockholm" 1901

"Valnöts-tårta" och "Märgpudding" - recept från 1890-talets Stockholm

"Valnöts-tårta" och "Märgpudding" - recept från 1890-talets Stockholm

Historisk receptsamling
Tema

Historisk receptsamling

Våra matvanor har ändrat sig genom historien. Här har vi samlat historiska recept på allt från pepparkakor till märgpudding och griljerad kalvhjärna. Bon appetit!

Hur mycket kött har en Stockholmare ätit vid 50 års ålder? [Tidningsillustration 1921]

Hur mycket kött har en Stockholmare ätit vid 50 års ålder? [Tidningsillustration 1921]

Recept på syltade gurkor

Recept på syltade gurkor

Stockholms tidiga mathistoria i KÖTT & BLOD

Stockholms tidiga mathistoria i KÖTT & BLOD