Vad lagade man för mat i Stockholm 1848? Karin B - "en kokerska" - levererar svaren i en "Kokbok för tjenstflickor och mindre hushåll".
Bland recepten hittas bl.a. "stekt får- och lamhufwud", "smörgås med ättika" och "lugnmos" .
Bakom pseudonymen Karin B gömmer sig Jacobina Christina Virgin. Kokboken består av 36 sidor, frakturstil.
Kokbok för tjenstflickor och mindre hushåll. Samlad och utgifwen af Karin B -kokerska
Om du använder en text som källa ska du alltid ange vem som skrivit texten. Om det är en arkivhandling ska du ange var (i vilket arkiv) originaltexten finns. Om det är en bok eller artikel ska du ange utgivare och år om informationen finns tillgänglig.
Författare
-
Skapad
1848
Utgiven av
-
Objekt-ID
Stockholms stadsarkiv
SE/SSA/Biblioteket/122:1:64/
Har du frågor om texten ska du kontakta det arkiv, museum eller bibliotek där originaltexten finns. Ange länken till textens sida i Stockholmskällan så är det lättare för dem att hjälpa dig vidare.
Stockholms stadsarkiv
CC-BY
Du får använda materialet fritt om du anger upphov (fotograf, författare, konstnär). Mer om Creative Commons licenser
Mer i Stockholmskällan
Relaterade poster och teman
Uppdaterad