Text

"Hur man äter i Stockholm" - utdrag från "Boken om Stockholm" 1901

Pseudonymen "Chevalier" berättar hur invånarna i Stockholm väljer att få i sig "nödvändighetsartikeln" mat.

Mer i Stockholmskällan

Relaterade poster och teman

"Anvisningar i sammansättande av middagsmatsedlar" 1916

"Anvisningar i sammansättande av middagsmatsedlar" 1916

"Bland Stockholms brandsoldater" - utdrag från "Boken om Stockholm" 1901

"Bland Stockholms brandsoldater" - utdrag från "Boken om Stockholm" 1901

"Bland uteliggare" - utdrag från "Boken om Stockholm" 1901

"Bland uteliggare" - utdrag från "Boken om Stockholm" 1901

"På hjul, som rullar" - utdrag från ”Boken om Stockholm” 1901

"På hjul, som rullar" - utdrag från ”Boken om Stockholm” 1901

"På visit hos stadsfullmäktige" - utdrag från "Boken om Stockholm" 1901

"På visit hos stadsfullmäktige" - utdrag från "Boken om Stockholm" 1901

"Valnöts-tårta" och "Märgpudding" - recept från 1890-talets Stockholm

"Valnöts-tårta" och "Märgpudding" - recept från 1890-talets Stockholm

"Våra parker" - utdrag från "Boken om Stockholm" 1901

"Våra parker" - utdrag från "Boken om Stockholm" 1901

Historisk receptsamling
Tema

Historisk receptsamling

Våra matvanor har ändrat sig genom historien. Här har vi samlat historiska recept på allt från pepparkakor till märgpudding och griljerad kalvhjärna. Bon appetit!

Kokbok för tjenstflickor och mindre hushåll. Samlad och utgifwen af Karin B -kokerska

Kokbok för tjenstflickor och mindre hushåll. Samlad och utgifwen af Karin B -kokerska