Text
Författare: Johnson, Anders, f.1955, Kroon, Eta, Brundin, Anders (f. 1965). Utbildningsförvaltningen

Kött & Blod. Slakthusområdet i Johanneshov 100 år. Mat, människor och miljöer i Stockholms historia

Slakthusområdet i Johanneshov har sedan 1912 varit ett centrum för Stockholms köttförsörjning. KÖTT & BLOD är en dokumentation av hur området har utvecklats under hundra år. Från att ha dominerats av de tyngsta och farligaste hantverken i livsmedelsindustrin till att bli norra Europas största partihandelsområde för chark och livsmedel.

Många av världens bästa kockar kommer i dag från Sverige. På Slakthusområdet samlas nu även skolor och utbildningscentra som erbjuder kvalificerad yrkeskunskap för mat- och måltidsbranschen. Livsmedelsindustrin är inte längre bara en leverantör av nödvändiga råvaror, utan även en medskapare av starka upplevelser och tjänster.

Svensk matlagningskonst har stolta traditioner och den svenska husmanskosten återupptäcks ständigt i nya recept. KÖTT & BLOD är också en kokbok med många moderna recept på klassiska rätter från tio decennier. Från Raggmunk med fläsk till Oxkind med surkål.

KÖTT & BLOD är en vacker presentbok, en berättelse om och en hyllning till Slakthusområdet – EN MEAT TABLE BOK – som ger dig det bästa av Stockholm: maten, människorna och miljöerna.

Stockholms stad vill att ”Kött och Blod” ska vara tillgänglig för alla. Här kan du gratis ladda ner och läsa boken digitalt!

Mer i Stockholmskällan

Relaterade poster och teman

Uppdaterad