Text

När juverpudding skulle bli delikatess

Genom att äta en mer varierad och hälsosam kost bestående av mindre smakliga delar av djurkroppen skulle 1920-talets stockholmare få mer pengar kvar i plånboken.

Artikel om hushållning i kristid (1910-tal). I artikeln förekommer bland annat ett recept på juverpudding. Publicerad i Vi på Kungsholmen (Direktpress) i november 2013.

Så här källhänvisar du till en text

Har du frågor om texten?

Rättigheter

Mer i Stockholmskällan

Relaterade poster och teman

Husmödrar rekommenderas köpa kött med Slakthusets stämpel

Husmödrar rekommenderas köpa kött med Slakthusets stämpel

Hållbarheten av köttet beror på dess behandling efter slakten! Reklam för Slakthusets kött

Hållbarheten av köttet beror på dess behandling efter slakten! Reklam för Slakthusets kött

Interiör från Elisabeth Östmans husmodersskola, Jakobsbergsgatan 34

Interiör från Elisabeth Östmans husmodersskola, Jakobsbergsgatan 34

Korvtillverkning. Pojkar och flickor - Slakthuset

Korvtillverkning. Pojkar och flickor - Slakthuset

Kurser i att få sig någonting till livs, år 1914

Kurser i att få sig någonting till livs, år 1914

Kött & Blod. Slakthusområdet i Johanneshov 100 år. Mat, människor och miljöer i Stockholms historia

Kött & Blod. Slakthusområdet i Johanneshov 100 år. Mat, människor och miljöer i Stockholms historia

Recept för att laga god mat av mindre smakliga delar av djurkroppar

Recept för att laga god mat av mindre smakliga delar av djurkroppar

Slakt vid Slakthuset i Johanneshov

Slakt vid Slakthuset i Johanneshov

Stockholms största hushåll

Stockholms största hushåll