Här och var i Stockholm kan man plötsligt stöta på en skylt med ett litterärt citat.
I hörnet Drottninggatan/Jakobsgatan finns en skylt där man kan läsa: "Drottninggatan i Stockholm är en lång och smal gata, som ligger ungefär mitt i staden. Där går trafiken i en ständig ström. Man förstår, att det måste vara bekvämt att ha sitt kontor där. Och man förstår, att det måste vara alldeles särskilt lämpligt för en privatdetektiv att ha sitt kontor vid den gatan. Då är han alltid mitt bland allt som händer och sker."
Citatet är hämtat ur Ture Sventon, privatdetektiv av Åke Holmberg.
Det är Stockholms kulturförvaltning som sedan 1992 har satt upp skyltarna med citat som beskriver olika miljöer i Stockholm. Den här boken är en vägvisare till de litterära skyltarna. Den innehåller förutom själva citatet en bild på författaren, en text om eller av författaren och om hans eller hennes arbete. Dessutom finns där en text om platsen där skylten är uppsatt och tips på annat som skrivits om just den platsen. 160 sidor.
Vägvisare till litterära skyltar i Stockholm / Berit Engdahl och Vera Székely
Ange titel, författare, utgivningsår och bokförlag om du vill göra en källhänvisning till boken. Om du vill använda Stockholmskällans beskrivning av ett litteraturtips som källa ska du skriva ut länken i webbläsarens adressfält och datumet du var inne på sidan. Exempel: Hämtad från Stockholmskällan. https://stockholmskallan.stockholm.se/post/31292 Hämtad 2023-06-12
Författare
Engdahl, Berit (f. 1941), Székely, Vera (f. 1946)
Utgivningsår
2014
Utgiven av
Stockholms kommun, Kulturförvaltningen
ISBN-nummer
Stockholms stadsbibliotek
ISBN 978-91-977490-9-1 ; ISBN 91-977490-9-5
Via länkarna på sidan ser du på vilka bibliotek och skolbibliotek boken finns att låna. Har du frågor eller synpunkter angående litteraturtipset ska du kontakta Stockholms stadsbibliotek.
Stockholms stadsbibliotek
Du som vill använda text, omslagsbild eller annan information från de verk Stockholmskällan tipsar om behöver kontakta respektive förlag. Undantag: Publicerad text blir upphovsrättsligt fri 70 år efter författarens död.
Mer i Stockholmskällan
Relaterade poster och teman
Uppdaterad