Nöden är uppfinningarnas moder sägs det. Här ges tips på hur man sparar in på det dyrbara mjölet genom att använda rotfrukter som potatis och morötter. Idag kanske vi tillsätter lite riven morot i degen för att få brödet extra saftigt, men vi förstår att detta var inte anledningen till samma förfarande under krigsåren på 1900-talet. Orsaken var istället att mjölet var ransonerat.
3 sidor
Om du använder en text som källa ska du alltid ange vem som skrivit texten. Om det är en arkivhandling ska du ange var (i vilket arkiv) originaltexten finns. Om det är en bok eller artikel ska du ange utgivare och år om informationen finns tillgänglig.
Författare
-
Skapad
1914 - 1944
Utgiven av
okänd
Objekt-ID
Kungliga biblioteket
Ekonomi Kokkonst
Har du frågor om texten ska du kontakta det arkiv, museum eller bibliotek där originaltexten finns. Ange länken till textens sida i Stockholmskällan så är det lättare för dem att hjälpa dig vidare.
CC-BY-NC Du får använda materialet fritt i undervisning och andra icke-kommersiella sammanhang om du anger upphov (fotograf, författare, konstnär). För annan användning kontakta det museum, bibliotek eller arkiv som har originalet i sina samlingar. Mer om Creative Commons licenser