I tiden kring 1910-talet var priserna på mat väldigt höga i Stockholm. Särskilt kött var väldigt dyrt. En politisk diskussion i Stadsfullmäktige (idag kommunfullmäktige) ledde till att Slakthus- och saluhalsstyrelsen fick i uppdrag att genom en kommitté hålla gratis föredrag och kurser om tillagning av billiga, näringsrika och smakliga maträtter. I den här broschyren från 1914 kan du läsa om upplysningsverksamheten och dess demonstrationskurser.
Kurser i att få sig någonting till livs, år 1914
Om du använder en text som källa ska du alltid ange vem som skrivit texten. Om det är en arkivhandling ska du ange var (i vilket arkiv) originaltexten finns. Om det är en bok eller artikel ska du ange utgivare och år om informationen finns tillgänglig.
Författare
-
Skapad
1914
Utgiven av
Slakthus- och saluhallsstyrelsen I
Objekt-ID
Stockholms stadsarkiv
SE/SSA/0063, Slakthus- och saluhallsstyrelsen I, protokoll från kommittén för upplysningsverksamhet, volym A4:1, åren 1913-1918
Har du frågor om texten ska du kontakta det arkiv, museum eller bibliotek där originaltexten finns. Ange länken till textens sida i Stockholmskällan så är det lättare för dem att hjälpa dig vidare.
Stockholms stadsarkiv
CC-BY
Du får använda materialet fritt om du anger upphov (fotograf, författare, konstnär). Mer om Creative Commons licenser
Mer i Stockholmskällan
Relaterade poster och teman
Uppdaterad