Läs broschyren!
Text

Kurser i att få sig någonting till livs, år 1914

I tiden kring 1910-talet var priserna på mat väldigt höga i Stockholm. Särskilt kött var väldigt dyrt. En politisk diskussion i Stadsfullmäktige (idag kommunfullmäktige) ledde till att Slakthus- och saluhalsstyrelsen fick i uppdrag att genom en kommitté hålla gratis föredrag och kurser om tillagning av billiga, näringsrika och smakliga maträtter. I den här broschyren från 1914 kan du läsa om upplysningsverksamheten och dess demonstrationskurser.

Mer i Stockholmskällan

Relaterade poster och teman

Interiör av skolkök

Interiör av skolkök

Kött och vego
Tema

Kött och vego

Var kommer maten ifrån? Under medeltiden liknade Stockholm en bondgård. Mycket av stockholmarnas mat kom ifrån deras egen stad. Idag äter vi mat från hela världen (Bild: Grönsaksst…

Magfrågan : mat som mål och medel : Stockholm 1870-1920 / Yvonne Hirdman

Magfrågan : mat som mål och medel : Stockholm 1870-1920 / Yvonne Hirdman

När juverpudding skulle bli delikatess

När juverpudding skulle bli delikatess

Recept för att laga god mat av mindre smakliga delar av djurkroppar

Recept för att laga god mat av mindre smakliga delar av djurkroppar

Råd till konsumenten! Försök hästkött!

Råd till konsumenten! Försök hästkött!

Slakthuset i Johanneshov

Slakthuset i Johanneshov