Litteraturtips

Från torghandel till cityreglering / Staffan Högberg

Långt in på 1900-talet har torghandeln varit viktig när stockholmaren skulle handla mat. Även extra känslig mat som mjölk och kött inköptes på torgen, men den handeln förbjöds av livsmedelshygieniska skäl år 1914. När mjölkförsäljningen därefter flyttade in i butik blev det lite mer hygieniskt. Men de engångsförpackningar som vi är vana vid idag fanns ännu inte och varje kund hade med sig en egen mjölkkanna. Grädden var däremot så pass tjock att den ibland såldes i dubbla papperspåsar. Läs mer om torg- och butikshandel i det här kapitlet. 8 sidor.

 

Mer i Stockholmskällan

Relaterade poster och teman

Fru Forslund säljer kött och korv i ett torgstånd

Fru Forslund säljer kött och korv i ett torgstånd

Torghandel med försäljning av lingon på Kornhamnstorg

Torghandel med försäljning av lingon på Kornhamnstorg

Torghandel vid Munkbron. I bakgrunden huset Munkbron 1

Torghandel vid Munkbron. I bakgrunden huset Munkbron 1

Torghandel vid Mälartorget

Torghandel vid Mälartorget