Svartvit interiörbild av restaurang Ejdern där två personer ur personalen står vid disken.
Foto

Matsal i restaurang Ejdern

Fotografen har stigit in på restaurang Ejdern, borden är dukade med blommor i vaserna, och bakom disken stå personal uppställd.

Måndag den 29 juni 1914 skriver Dagens Nyheter att restaurang Ejdern ska invigas dagen därpå, den första restaurangen i Stockholms folkrestaurangers regi. Adressen är Stadsgården 18.

De kommande dagarna kan Dagens Nyheters läsare följa rapporteringen om restaurang Ejdern, om inredningen, utbudet, och om de två invigningsmiddagarna för inbjudna till exempel. Onsdagen den 1 juli finner läsarna en annons där det meddelas att Ejdern öppnar idag, och att deras specialitet är ”god och vällagad mat”. 

Bilden kommer ur arkivet från Sveriges Allmänna Restaurangaktiebolag (SARA). Se artikeln "SARA - staten, supen, maten och folket" nedan för mer information om SARA och dess verksamhet.

Mer i Stockholmskällan

Relaterade poster och teman

Andraklassmatsal i restaurang Pilen, med personal i bakgrunden

Andraklassmatsal i restaurang Pilen, med personal i bakgrunden

Ett samtal om stadens bekönade rum - podcast

Ett samtal om stadens bekönade rum - podcast

Restaurang Ejderns fönster och entré mot Stadsgården

Restaurang Ejderns fönster och entré mot Stadsgården

Restaurang Linden med Lindgården i bakgrunden

Restaurang Linden med Lindgården i bakgrunden

Restaurang Lindgården med Linden i bakgrunden

Restaurang Lindgården med Linden i bakgrunden

Tredjeklassmatsal i restaurang Pilen, med personal i bakgrunden

Tredjeklassmatsal i restaurang Pilen, med personal i bakgrunden

Tredjeklassmatsal i restaurang Pilen, med personal vid bord

Tredjeklassmatsal i restaurang Pilen, med personal vid bord

Tredjeklassmatsal i restaurang Pilen

Tredjeklassmatsal i restaurang Pilen