Den här boken handlar förstås om Fredrika Bremer, författare och förgrundsgestalt i den svenska kvinnorörelsen. Men, som författaren säger i förordet, det är inte en ren biografi. Den berättar också om hur Stockholm såg ut på Fredrika Bremers tid, hur människor levde och hur händelser ute i världen påverkade utvecklingen även i den svenska huvudstaden.
Boken inleds med några sidor som författaren kallar Tittskåp. Det är en slags förteckning över bokens alla sidor med nedslag och exempel på viktig information från varje sida. Boken avslutas med en käll- och litteraturförteckning samt ett omfattande person- plats- och händelseregister. Författaren kallar dem Speldosa respektive Plockpinn. Boken är mestadels illustrerad med svartvita teckningar. 214 sidor.
Innehåll
Följetong i nio avsnitt som återspeglas i ett
Tittskåp
och inleds med en
Billet till Publiken
Händelserna:
Teckningar ur Stockholmslivet
Familjen Bremer
Hemmet
Morgonväkter
Syskonliv
Grannarna
Filantropens döttrar
Nya teckningar ur stockholmslivet
Hemmen i det nya Stockholm
Till nytta och nöje:
Speldosa
Plockpinn
Fredrika Bremers Stockholm / Bengt Järbe
Ange titel, författare, utgivningsår och bokförlag om du vill göra en källhänvisning till boken. Om du vill använda Stockholmskällans beskrivning av ett litteraturtips som källa ska du skriva ut länken i webbläsarens adressfält och datumet du var inne på sidan. Exempel: Hämtad från Stockholmskällan. https://stockholmskallan.stockholm.se/post/31292 Hämtad 2023-06-12
Författare
Järbe, Bengt (1919-1997)
Utgivningsår
1974
Utgiven av
Tiden
ISBN-nummer
Stockholms stadsbibliotek
ISBN 91-550-1700-2
Via länkarna på sidan ser du på vilka bibliotek och skolbibliotek boken finns att låna. Har du frågor eller synpunkter angående litteraturtipset ska du kontakta Stockholms stadsbibliotek.
Stockholms stadsbibliotek
Du som vill använda text, omslagsbild eller annan information från de verk Stockholmskällan tipsar om behöver kontakta respektive förlag. Undantag: Publicerad text blir upphovsrättsligt fri 70 år efter författarens död.
Mer i Stockholmskällan
Relaterade poster och teman
Uppdaterad