Klassiska krogar och klassiska recept från ett svunnet Stockholm, så beskrivs den serie på tre böcker som handlar om Stockholms anrika restauranger. Några av dem finns kvar, några är sedan länge nedlagda. Varje bok innehåller en beskrivning av flera restauranger och ett eller flera recept typiska för just det köket. Varje kapitel är rikt illustrerat, både med äldre foton från själva krogen och nytagna foton på maten. 108 sidor.
Den första delen ”Hovmästar´n får jag beställa” berättar om följande restauranger: Berns´ salonger Cattelin Hôtel Continental Djurgårdsbrunn Den Gyldene Freden Hasselbacken Metropol Operabaren Pelikan Prinsen Hotel Rydberg Sandhamns värdshus Stallmästaregården Teatergrillen Tennstopet Waxholms hotell Norma Grand Hôtel Sturehof
Ange titel, författare, utgivningsår och bokförlag om du vill göra en källhänvisning till boken. Om du vill använda Stockholmskällans beskrivning av ett litteraturtips som källa ska du skriva ut länken i webbläsarens adressfält och datumet du var inne på sidan. Exempel: Hämtad från Stockholmskällan. https://stockholmskallan.stockholm.se/post/31292 Hämtad 2023-06-12
Författare
Pihl, Ove (f. 1938)
Utgivningsår
1996
Utgiven av
Page One Publishing
ISBN-nummer
Stockholms stadsbibliotek
ISBN 91-7125-041-7
Via länkarna på sidan ser du på vilka bibliotek och skolbibliotek boken finns att låna. Har du frågor eller synpunkter angående litteraturtipset ska du kontakta Stockholms stadsbibliotek.
Du som vill använda text, omslagsbild eller annan information från de verk Stockholmskällan tipsar om behöver kontakta respektive förlag. Undantag: Publicerad text blir upphovsrättsligt fri 70 år efter författarens död.