Mat och matställen nämns ofta i August Strindbergs verk. I den här boken finns en mängd recept samlade, alla med anknytning till Strindberg. Olika möten över matbordet skildras med inlevelse. Vad brukade Strindberg bjuda sin lilla dotter Anne-Marie på i lägenheten på Drottninggatan? Hur gick det till när han bjöd in Anders Zorn på middag? Och vem kokade enligt Strindberg det bästa kaffet?
Varje uppslag i boken är illustrerad med foton och andra bilder: porträtt, miljöer, scenbilder, maträtter, köksredskap och till och med några av Strindbergs kvitton. Där står det bland annat om inköp av gås, viner och hummergafflar. Det ger en personlig känsla samtidigt som boken är en allmän kulturhistorisk matresa. 239 sidor.
August Strindbergs kokbok / Björn Meidal
Ange titel, författare, utgivningsår och bokförlag om du vill göra en källhänvisning till boken. Om du vill använda Stockholmskällans beskrivning av ett litteraturtips som källa ska du skriva ut länken i webbläsarens adressfält och datumet du var inne på sidan. Exempel: Hämtad från Stockholmskällan. https://stockholmskallan.stockholm.se/post/31292 Hämtad 2023-06-12
Författare
Meidal, Björn (f. 1948)
Utgivningsår
1998
Utgiven av
Rabén Prisma
ISBN-nummer
Stockholms stadsbibliotek
ISBN 91-518-3318-2
Via länkarna på sidan ser du på vilka bibliotek och skolbibliotek boken finns att låna. Har du frågor eller synpunkter angående litteraturtipset ska du kontakta Stockholms stadsbibliotek.
Stockholms stadsbibliotek
Du som vill använda text, omslagsbild eller annan information från de verk Stockholmskällan tipsar om behöver kontakta respektive förlag. Undantag: Publicerad text blir upphovsrättsligt fri 70 år efter författarens död.
Uppdaterad