Från mitten av 1600-talet till slutet av 1900-talet fanns det ungefär 250 färgerier i Stockholm. Tyg och garner färgades med hjälp av löss, växter, rök, urin med mera. En av de svårare färgerna att få fram var svart. Den här boken är en utförlig beskrivning av färgarnas arbete, redskap, byggnader, tillverkningsprocesser, lagar och förordningar. Den innehåller en mängd olika bilder, både på tyger, färgprover och kläder samt personer, byggnader och tillverkning. 191 sidor.
Den blå handen : om Stockholms färgare 1650-1900 / Eva Bergström
Ange titel, författare, utgivningsår och bokförlag om du vill göra en källhänvisning till boken. Om du vill använda Stockholmskällans beskrivning av ett litteraturtips som källa ska du skriva ut länken i webbläsarens adressfält och datumet du var inne på sidan. Exempel: Hämtad från Stockholmskällan. https://stockholmskallan.stockholm.se/post/31292 Hämtad 2023-06-12
Författare
Bergström, Eva (f. 1939)
Utgivningsår
2013
Utgiven av
Nordiska museet
ISBN-nummer
Stockholms stadsbibliotek
ISBN 91-7108-562-9
Via länkarna på sidan ser du på vilka bibliotek och skolbibliotek boken finns att låna. Har du frågor eller synpunkter angående litteraturtipset ska du kontakta Stockholms stadsbibliotek.
Stockholms stadsbibliotek
Du som vill använda text, omslagsbild eller annan information från de verk Stockholmskällan tipsar om behöver kontakta respektive förlag. Undantag: Publicerad text blir upphovsrättsligt fri 70 år efter författarens död.
Mer i Stockholmskällan
Relaterade poster och teman
Uppdaterad