Experten och näringslivshistorikern Edward Blom guidar oss genom svensk ölhistoria. Vi besöker Münchenbryggeriets lokaler, där öltillverkning startade redan 1857, och ölrestaurangen Oliver Twist för ölprovning, samt försöker reda ut hur ölen smakade på 1800-talet och diskuterar Sveriges ölkultur förr och nu.
Expert: Edward Blom, näringslivshistoriker Centrum för Näringslivshistoria.
Programledare: Margarita Feldman, Centrum för Näringslivshistoria.
När du hänvisar till musik i Stockholmskällan ska du alltid ange upphovspersonerna. När du hänvisar till intervjuer ska du ange upphov och hänvisa till Stockholmskällan. Om du använder beskrivningen av ljudmaterialet som källa ska du skriva ut url-länken i adressfältet och datumet då du hämtade informationen. Exempel: https://www.stockholmskallan.se/post/24410 Hämtad 2023-06-12
Upphov
-
Skapad
8 november 2012
Utgiven av
Centrum för Näringslivshistoria
Objekt-ID
Stockholms Företagsminnen
-
Om du har frågor om ljudmaterialet ska du kontakta det museum, arkiv eller bibliotek som har originalet. Ange länken till textens sida i Stockholmskällan så är det lättare för dem att hjälpa dig vidare.
CC-BY-NC Du får använda materialet fritt i undervisning och andra icke-kommersiella sammanhang om du anger upphov (fotograf, författare, konstnär). För annan användning kontakta det museum, bibliotek eller arkiv som har originalet i sina samlingar. Mer om Creative Commons licenser