Agnar Meurling var en riktig kändiskrögare i Stockholm under 1900-talets första hälft. I den här biografin får vi veta allt om honom, både om yrkeslivet och det privata. Flera av kapitlen handlar förstås också om de olika restaurangerna, exempelvis Gillet och Rosenbad. Även Meurlings renovering av de så kallade Masreliez-rummen i Gamla stan ägnas ett kapitel. Tack vare den erkänt lyckade renoveringen finns våningen med inredning från 1700-talet kvar än idag.
Boken innehåller många svartvita fotografier och andra bilder samt en käll- och litteraturförteckning. 220 sidor.
Innehåll
Förord
Inledning: sådan var Agnar Meurling
Ölänningen som inte tålde sjön
Började på Rosengrens källare
Paris, Liverpool, Berlin -
Elysée Palace Hôtel
Det ursprungliga Hotel Adlon
Vilket erbjudande för en 23-åring
Rosenbadsområdet
Ett viktigt år för Agnar
Rosenbad växer
Gås à la daube
Rosenbad jubilerar
Rosenbad i litteraturen
Samhället lägger sig i
Från krog till koncern
Restaurang Gillet
Blå Porten
Anor från 1600-talet
Mosebacke
Kapten Victor Rolla
Södra Teatern
Mosebackes historia
Rosengrens källare
Gammal restaurang med god klang
Masreliezrummen
Historien om Ironbridge
Åre fjällgård
Åregården
Åreskutans början
Grand hotell-komplexet
Åre som turistort
Mera Åre
Villa Tottebo
Kändiskrögaren
Välgöraren
Arbetsgivaren
Kaffekokningens ädla konst
En dag som servitris
Konstkännaren
Rättskämpen
Föreningsmänniskan
Privatpersonen
Det stora sherryfyndet
Mer bortglömd sprit
Testamentet
Agnars död
Stiftelsen
Slutord: därför blev Agnar framgångsrik
Källor
Tack
