Text

Ta vara på frukten!

I detta flygblad (nummer 1) från Folkhushållningskommissionens fruktavdelning betonar man betydelsen att ta vara på frukt, bär och grönsaker. Genom konservering kan maten hålla länge och metoden är ganska billig och enkel. I flygblad nummer 2 kommer mer information om konserveringens ädla konst, meddelar man.

Skriften är från 1918, året då första världskriget tog slut. Man hade levt flera år med matbrist och dyra priser, ransoneringskuponger samt hungerkravaller på Stockholms gator. Rabatter revs upp för att istället bli odlingsplats för ätbar grönska.Här är myndigheternas försök till att uppmuntra hushållen att konservera maten.

4 sidor.

Mer i Stockholmskällan

Relaterade poster och teman

Dyrtidsdemonstration vid riksdagshuset

Dyrtidsdemonstration vid riksdagshuset

Paltbrödskö i Stockholm

Paltbrödskö i Stockholm

Ransoneringen - när maten inte räcker
Tema

Ransoneringen - när maten inte räcker

Vad gör vi när maten tar slut? Sverige har inte varit i krig på 200 år. Vi blir ändå påverkade av andra krig i världen. Under både första och andra världskriget räckte inte maten t…