I detta flygblad (nummer 1) från Folkhushållningskommissionens fruktavdelning betonar man betydelsen att ta vara på frukt, bär och grönsaker. Genom konservering kan maten hålla länge och metoden är ganska billig och enkel. I flygblad nummer 2 kommer mer information om konserveringens ädla konst, meddelar man.
Skriften är från 1918, året då första världskriget tog slut. Man hade levt flera år med matbrist och dyra priser, ransoneringskuponger samt hungerkravaller på Stockholms gator. Rabatter revs upp för att istället bli odlingsplats för ätbar grönska.Här är myndigheternas försök till att uppmuntra hushållen att konservera maten.
4 sidor.
Om du använder en text som källa ska du alltid ange vem som skrivit texten. Om det är en arkivhandling ska du ange var (i vilket arkiv) originaltexten finns. Om det är en bok eller artikel ska du ange utgivare och år om informationen finns tillgänglig.
Författare
-
Skapad
1918
Utgiven av
Folkhushållningskommissionens fruktavdelning
Objekt-ID
Kungliga biblioteket
Ekonomi Kokkonst
Har du frågor om texten ska du kontakta det arkiv, museum eller bibliotek där originaltexten finns. Ange länken till textens sida i Stockholmskällan så är det lättare för dem att hjälpa dig vidare.
CC-BY-NC Du får använda materialet fritt i undervisning och andra icke-kommersiella sammanhang om du anger upphov (fotograf, författare, konstnär). För annan användning kontakta det museum, bibliotek eller arkiv som har originalet i sina samlingar. Mer om Creative Commons licenser