Ur arkiven, rått och oredigerat, i KÖTT & BLOD
Text
Författare: Johnson, Anders, f.1955, Kroon, Eta, Brundin, Anders (f. 1965). Utbildningsförvaltningen

Ur arkiven, rått och oredigerat, i KÖTT & BLOD

Slakthusområdet i Johanneshov 100 år
Mat, människor och miljöer i Stockholms historia

Slakthusområdet i Johanneshov har sedan 1912 varit ett centrum för Stockholms köttförsörjning. Jubileumsboken KÖTT & BLOD (2012) är en dokumentation av hur området har utvecklats under hundra år.

KÖTT & BLOD är också en kokbok med moderna recept på klassiska rätter från tio decennier. Från Raggmunk med fläsk till oxkind med surkål.

I utdraget som går att läsa via pdf-länken intill kan du läsa tidningsklipp om förhållandena under perioden före bygget av slakthusområdet och samtida rapporter från 1912 om det nya slakthuset och dess invigning.

Mer i Stockholmskällan

Relaterade poster och teman

Uppdaterad