Invandrade matinfluenser i KÖTT & BLOD, s 62-65.
Text

Invandrade matinfluenser i KÖTT & BLOD, s 62-65

Slakthusområdet i Johanneshov 100 år
Mat, människor och miljöer i Stockholms historia

Slakthusområdet i Johanneshov har sedan 1912 varit ett centrum för Stockholms köttförsörjning. Jubileumsboken KÖTT & BLOD (2012) är en dokumentation av hur området har utvecklats under hundra år.

KÖTT & BLOD är också en kokbok med moderna recept på klassiska rätter från tio decennier. Från Raggmunk med fläsk till oxkind med surkål.

I utdraget som finns som pdf här intill kan du läsa om hur nya influenser har befruktat den svenska matkulturen ända sedan medeltiden.

Mer i Stockholmskällan

Relaterade poster och teman

Fika, glass och godis
Tema

Fika, glass och godis

Vad vore livet utan sötsaker? Vi äter tårta och godis för att fira högtider, över hela jorden. Och i Stockholm har vi gått på café sedan 1700-talet.

Stockholms tidiga mathistoria i KÖTT & BLOD

Stockholms tidiga mathistoria i KÖTT & BLOD

Styckning på stadens torg, latrinpråmar vid kajerna och råttjakt på bakgårdarna. I KÖTT & BLOD, s. 20-35

Styckning på stadens torg, latrinpråmar vid kajerna och råttjakt på bakgårdarna. I KÖTT & BLOD, s. 20-35

Ur arkiven, rått och oredigerat, i KÖTT & BLOD

Ur arkiven, rått och oredigerat, i KÖTT & BLOD