Husgeråden var ofta enkla under medeltiden och till matlagningen använde man trebensgrytor, slevar och vispar för att tillaga vardags- och festrätter. Grytor av olika slag, att hälla i det man hade till hands i ett kärl, stod ofta på vardagsmenyn under medeltiden förutom gröt eller maträtter beståendes av eller innehållandes bröd.
Fynd från kvarteret Diana i Gamla stan.
Föremålet står utställt på Medeltidsmuseet.
Om du vill använda föremålsbilden ska du ange var originalföremålet finns och fotograf (om det finns angivet). Om du använder beskrivningen av föremålet som källa ska du skriva ut url-länken i adressfältet och datumet då du hämtade informationen. Exempel: https://www.stockholmskallan.se/Soksida/Post/10098 Hämtad 2023-06-12
Tillverkare
-
Skapad
-
Utgiven av
-
Objekt-ID
Stockholms medeltidsmuseum
SSM 47005
Om du har frågor om föremålet ska du kontakta det museum där föremålet finns. Ange länken till föremålets sida i Stockholmskällan så är det lättare för museet att hjälpa dig.