Medeltida trävisp för matlagning
Föremål

Medeltida visp

Medeltida trävisp som använts vid matlagning.

Husgeråden var ofta enkla under medeltiden och till matlagningen använde man trebensgrytor, slevar och vispar för att tillaga vardags- och festrätter. Grytor av olika slag, att hälla i det man hade till hands i ett kärl, stod ofta på vardagsmenyn under medeltiden förutom gröt eller maträtter beståendes av eller innehållandes bröd.

Fynd från kvarteret Diana i Gamla stan.

Föremålet står utställt på Medeltidsmuseet.

 

Mer i Stockholmskällan

Relaterade poster och teman

Borste, kvast

Borste, kvast

Från Birger Jarl till Gustav Vasa : katalog till Stockholms medeltidsmuseum / Margareta Weidhagen-Hallerdt

Från Birger Jarl till Gustav Vasa : katalog till Stockholms medeltidsmuseum / Margareta Weidhagen-Hallerdt

I medeltidens Stockholm / Göran Dahlbäck ; utgiven i samarbete med Stockholms medeltidsmuseum

I medeltidens Stockholm / Göran Dahlbäck ; utgiven i samarbete med Stockholms medeltidsmuseum

Stockholms medeltidsmuseum / Gudrun Wessnert

Stockholms medeltidsmuseum / Gudrun Wessnert

Träslev

Träslev