Ett kapitel om tyskarnas betydelse som handelsmän, hantverkare och invånare i Stockholm från medeltiden och framåt. Det var inte alltid fredlig stämning mellan svenskarna och tyskarna, men med tyskarnas yrkeskunskaper utvecklades staden. Rådet bestod av hälften svenskar och hälften tyskar, men det dröjde innan tyskarna fick rätt att bilda en egen församling, med kyrka och kyrkogård. Förutom Tyska kyrkan finns många gatunamn kvar i Gamla stan i dag som påminner om det tyska inflytandet. 5 sidor.
Utdrag ur Norbelie, Harald, Mera Gata upp och gata ner : människor och miljöer i Stockholm förr och nu. - 1993. - S. 66-70
Ange titel, författare, utgivningsår och bokförlag om du vill göra en källhänvisning till boken. Om du vill använda Stockholmskällans beskrivning av ett litteraturtips som källa ska du skriva ut länken i webbläsarens adressfält och datumet du var inne på sidan. Exempel: Hämtad från Stockholmskällan. https://stockholmskallan.stockholm.se/post/31292 Hämtad 2023-06-12
Författare
Norbelie, Harald (1944-2015)
Utgivningsår
1993
Utgiven av
Prisma
ISBN-nummer
Stockholms stadsbibliotek
ISBN 91-518-4294-7 ; ISBN 91-29-61739-1
Via länkarna på sidan ser du på vilka bibliotek och skolbibliotek boken finns att låna. Har du frågor eller synpunkter angående litteraturtipset ska du kontakta Stockholms stadsbibliotek.
Du som vill använda text, omslagsbild eller annan information från de verk Stockholmskällan tipsar om behöver kontakta respektive förlag. Undantag: Publicerad text blir upphovsrättsligt fri 70 år efter författarens död.