När vi lämnat Liljeholmens centrum följer vi kartan som leder oss över en motorväg och sen fortsätter vi under en viadukt som vilar på spruckna, nedklottrade betongpelare.
Även om den vita zonen hade miljontals invånare, satte militären aldrig upp några barriärer mellan de olika förorterna som man gjorde mellan stadsdelarna i innerstaden. Precis som Aron sa, lämnades de i den vita zonen åt sina öden. Men det verkar som om de tog saken i egna händer. När vi närmar oss Årstabergs resecenter spärras vägen av en barrikad av bildäck, taggtråd och sandsäckar. Men vi ser inga människor, förstås. Bara en flock kråkor som slåss om ett maskätet rävkadaver.
Zahra och Joel fortsätter sin kamp för att stoppa det nya superviruset; militärens hemliga vapen Projekt Himmelriket. De tar sig ut till den Vita zonen, den övergivna förorten. Där väntar nya faror, inte bara andra människor, utan även muterade djur…
Vit zon är den andra delen i en trilogi för ungdomar om ett Stockholm i ruiner efter den stora katastrofen. Det är en skrämmande skildring av huvudstaden. Speciellt otäck är beskrivningen av de annars så välkända och trygga miljöerna som nu är förstörda. De föregående delarna heter Röd zon och Grön zon. Böckerna är illustrerade med svartvita teckningar. 218 sidor.
Vit zon / text: Magnus Nordin ; bild: Lars Gabel
Ange titel, författare, utgivningsår och bokförlag om du vill göra en källhänvisning till boken. Om du vill använda Stockholmskällans beskrivning av ett litteraturtips som källa ska du skriva ut länken i webbläsarens adressfält och datumet du var inne på sidan. Exempel: Hämtad från Stockholmskällan. https://stockholmskallan.stockholm.se/post/31292 Hämtad 2023-06-12
Författare
Nordin, Magnus (f. 1963), Gabel, Lars (f. 1971)
Utgivningsår
2021
Utgiven av
Berghs
ISBN-nummer
Stockholms stadsbibliotek
ISBN 9789150224108
Via länkarna på sidan ser du på vilka bibliotek och skolbibliotek boken finns att låna. Har du frågor eller synpunkter angående litteraturtipset ska du kontakta Stockholms stadsbibliotek.
Stockholms stadsbibliotek
Du som vill använda text, omslagsbild eller annan information från de verk Stockholmskällan tipsar om behöver kontakta respektive förlag. Undantag: Publicerad text blir upphovsrättsligt fri 70 år efter författarens död.
Uppdaterad