Omslagsbild: Hemlös - med egna ord
Litteraturtips

Hemlös - med egna ord : Situation Sthlm 2008-2014

År 2008 kom en samling texter skrivna av hemlösa i Stockholm: Hemlös – med egna ord. Nu kommer en andra samling som innehåller texter skrivna åren 2008-2014. Det är både noveller, andra kortare texter och betraktelser samt dikter. De berättar hur det verkligen är att leva som hemlös och beskriver många olika miljöer i Stockholm. Så här skriver till exempel Kaija Lähteenmäki om sitt liv som försäljare av tidskriften Situation Stockholm vid Gärdet:

När klockan närmar sig halv åtta blir det allt mer intensivt. Jag hör hur tunnelbanan stannar därnere och rulltrapporna börjar röra sig. Om jag blundar kan jag nästan tro att jag befinner mig på afrikanska savannen och hör djurflocken rusa fram, men så väl är det inte.
   En och annan stannar och köper tidningen, men de flesta har väldigt bråttom. De flesta har tunnelseende, blicken är riktad långt fram och stegen är målmedvetna fort fram till utgången.

367 sidor.

Mer i Stockholmskällan

Relaterade poster och teman

Arbetslösa, hemlösa och lösdrivare
Tema

Arbetslösa, hemlösa och lösdrivare

I alla tider har en större eller mindre del av Stockholms befolkning levt mer eller mindre i hemlöshet. En del har flyttat runt som inneboende på olika adresser, en del har bott in…

Hemlös - med egna ord : texter av hemlösa människor 1997-2007

Hemlös - med egna ord : texter av hemlösa människor 1997-2007