Att chefen bjuder sina anställda på julbord är inget nytt fenomen, det gjordes även i 1800-talets Stockholm. Piperska muren, Hasselbacken eller Djurgårdsbrunns värdshus var några av många restauranger som tog emot grupper av julbordsätare. I det här kapitlet går det att läsa mer om julen på restauranger och krogar.
Även arbetsförhållandena för personalen tas upp, bland annat berättar en källardräng om sitt arbete på Källaren Runan vid Brunkebergstorg. Han tyckte att december var den absolut slitigaste månaden.
En del av kapitlet handlar om de många som aldrig firade jul, bostadlösa, arbetslösa och andra som levde under svåra förhållanden. Ibland fick de gå till krogen för att en stund få tak över huvudet. 16 sidor.
Julen på restauranger och krogar / Carl-Herman Tillhagen
Ange titel, författare, utgivningsår och bokförlag om du vill göra en källhänvisning till boken. Om du vill använda Stockholmskällans beskrivning av ett litteraturtips som källa ska du skriva ut länken i webbläsarens adressfält och datumet du var inne på sidan. Exempel: Hämtad från Stockholmskällan. https://stockholmskallan.stockholm.se/post/31292 Hämtad 2023-06-12
Författare
Tillhagen, Carl-Herman (1906-2002)
Utgivningsår
1985
Utgiven av
Mimer
ISBN-nummer
Stockholms stadsbibliotek
ISBN 91-7806-059-1
Via länkarna på sidan ser du på vilka bibliotek och skolbibliotek boken finns att låna. Har du frågor eller synpunkter angående litteraturtipset ska du kontakta Stockholms stadsbibliotek.
Stockholms stadsbibliotek
Du som vill använda text, omslagsbild eller annan information från de verk Stockholmskällan tipsar om behöver kontakta respektive förlag. Undantag: Publicerad text blir upphovsrättsligt fri 70 år efter författarens död.
Mer i Stockholmskällan
Relaterade poster och teman
Uppdaterad