Kall rätt af Hjerpar färserade med förlorade ägg ikring, Små à la dauber på kräftor och Hummer, Franska Ärter med sellerier, Kalfbresskroketter med Champignoner, Kalkon med Pruneller lingon och gurkor, Vanilj äppel crème med öfverspunnen hufva, Gelée i gult rödt och hvitt med drufvor samt Bakelse.
Ingen behövde gå hungrig från bordet vid familjen Hagströmers supé! Kapten Johan Jacob Hagströmer bodde med sin familj på Hornsgatan 29 i det numera rivna Daurerska huset (Bellmans födelsehus). Han var mycket matintresserad och genom bland annat brev och ”supélistor” får vi veta vad han tyckte om att äta, både på restaurang och i hemmet. Ovanstående meny serverades vid en bal år 1868. Just det året var det svår hungersnöd i Sverige vilket ger ett extra perspektiv på historien. 18 sidor.
Kulinariska studier i 1800-talets Stockholm / Rut Liedgren
Ange titel, författare, utgivningsår och bokförlag om du vill göra en källhänvisning till boken. Om du vill använda Stockholmskällans beskrivning av ett litteraturtips som källa ska du skriva ut länken i webbläsarens adressfält och datumet du var inne på sidan. Exempel: Hämtad från Stockholmskällan. https://stockholmskallan.stockholm.se/post/31292 Hämtad 2023-06-12
Författare
Liedgren, Rut (f. 1916)
Utgivningsår
1956
Utgiven av
Nordiska museet
ISBN-nummer
Stockholms stadsbibliotek
-
Via länkarna på sidan ser du på vilka bibliotek och skolbibliotek boken finns att låna. Har du frågor eller synpunkter angående litteraturtipset ska du kontakta Stockholms stadsbibliotek.
Stockholms stadsbibliotek
Du som vill använda text, omslagsbild eller annan information från de verk Stockholmskällan tipsar om behöver kontakta respektive förlag. Undantag: Publicerad text blir upphovsrättsligt fri 70 år efter författarens död.
Mer i Stockholmskällan
Relaterade poster och teman
Uppdaterad