Febersjuk? Testa 1800-talsreceptet ovan för att kurera dig. Receptet är taget från det Abrahamssonska familjearkivet och förmodligen nedskrivet av familjens matriark Lovisa Augusta Littke (1820-74).
Receptet i renskrivet format:
"8 Lod Pomerans skall eller
6 Lod Pomerans knoppar
8 Lod Alunds rot skäres smott
8 Lod mogna Enbär
2 gröpar malörts knoppar. 8 Lod
Dessa kryddor hälles på en kanna butelj – Slå derpå ett slop starkt finkallt Brännvin och teppes väl Ställ det 7 a 8 dagar uti ett varmt rum och skaka det 2 gånger om dagen, sila sedan från kryddorna och tag en matsked där af en timma innan man väntar frossan lägg dig då och bräd på dig flera tecken så att man kommer svettning så går frossan bort. Men sedan skall man en längre tid intaga en matsked hvarje f.m. försatt undvika Resedius".