Mikroskopistens roll vid slakten var att studera slaktdjurens blod och kött med mikroskop för att kontrollera att köttet var i godkänt skick och fritt från sådant som t ex trikiner och tuberkulos.
Det är okänt huruvida Anderberg fick jobbet.
Mikroskopistens roll vid slakten var att studera slaktdjurens blod och kött med mikroskop för att kontrollera att köttet var i godkänt skick och fritt från sådant som t ex trikiner och tuberkulos.
Det är okänt huruvida Anderberg fick jobbet.
Om du använder en text som källa ska du alltid ange vem som skrivit texten. Om det är en arkivhandling ska du ange var (i vilket arkiv) originaltexten finns. Om det är en bok eller artikel ska du ange utgivare och år om informationen finns tillgänglig.
Anderberg, Judith
11 juni 1911
-
Stockholms stadsarkiv
SE/SSA/0063/Slakthus och saluhallsstyrelsens arkiv/F4:2
Har du frågor om texten ska du kontakta det arkiv, museum eller bibliotek där originaltexten finns. Ange länken till textens sida i Stockholmskällan så är det lättare för dem att hjälpa dig vidare.
CC-BY
Du får använda materialet fritt om du anger upphov (fotograf, författare, konstnär). Mer om Creative Commons licenser
Relaterade poster och teman
Uppdaterad