Varför var det vanligare med barnhem för flickor än för pojkar kring sekelskiftet 1900? Vilka var flickorna på hemmet? Hur såg livet på institutionen ut? Vad hände när de fick lämna barnhemmet? Det är några av de frågor som diskuteras i Barnhem för flickor. Materialet är hämtat från flera olika institutioner i Stockholm, bl.a. Stockholms stads uppfostringsanstalt för flickor. Tiden är 1870-1920. Boken avslutas med en sammanfattning på engelska. 400 sidor.
Barnhem för flickor : barn, familj och institutionsliv i Stockholm 1870-1920 / Ingrid Söderlind
Ange titel, författare, utgivningsår och bokförlag om du vill göra en källhänvisning till boken. Om du vill använda Stockholmskällans beskrivning av ett litteraturtips som källa ska du skriva ut länken i webbläsarens adressfält och datumet du var inne på sidan. Exempel: Hämtad från Stockholmskällan. https://stockholmskallan.stockholm.se/post/31292 Hämtad 2023-06-12
Författare
Söderlind, Ingrid (f. 1950)
Utgivningsår
1999
Utgiven av
Stockholmia
ISBN-nummer
Stockholms stadsbibliotek
91-7031-092-0
Via länkarna på sidan ser du på vilka bibliotek och skolbibliotek boken finns att låna. Har du frågor eller synpunkter angående litteraturtipset ska du kontakta Stockholms stadsbibliotek.
Stockholms stadsbibliotek
Du som vill använda text, omslagsbild eller annan information från de verk Stockholmskällan tipsar om behöver kontakta respektive förlag. Undantag: Publicerad text blir upphovsrättsligt fri 70 år efter författarens död.
Mer i Stockholmskällan
Relaterade poster och teman
Uppdaterad