Text
Författare: Skarpnäcks kulturkommitté. Stockholms stadsarkiv

Verksamhetsberättelse, Skarpnäcks kulturkommitté 1977

Skarpnäcks kulturkommitté bildades 1960 och upphörde med utgången av 1996. Runt om i ytterstadsområdena fanns det ett 10-tal olika kulturkommittéer, bl.a. i Västerort, Farsta, Hägersten och Järva.

Kulturkommittéernas uppgift var att arbeta för ett brett och aktivt kulturliv i förorterna. Det gjorde man genom att ordna olika evenemang och kulturaktiviteter samt genom att ge stöd till olika kulturella verksamheter. Kulturkommittéerna fick bidrag från kulturnämnden, och kommittéerna gav i sin tur ekonomiskt stöd till lokala föreningar och organisationer.

 ”Kultur där du bor" var mottot för Skarpnäcks kulturkommitté. Programverksamheten var mycket omfattande med bl.a. film, teater, musik, dans, konst, litteratur och föredrag. Man satsade också mycket på barnkultur både för förskolebarn och skolbarn.

De flesta evenemang ägde rum i lokalen Reflexen på Kärrtorpsplan. Lokalen delades med TUR-teatern, som kommittén hade ett nära samarbete med.

Skarpnäcks kulturkommittés område omfattade stadsdelarna Hammarbyhöjden, Södra Hammarbyhamnen,Kärrtorp, Björkhagen, Skarpnäcksfältet, Skarpnäcksgård, Bagarmossen, Enskededalen, Flaten, Orhem och Skrubba.

 I verksamhetsberättelsen från 1977 framgår bl.a. vilken programverksamhet man hade haft under året.

Mer i Stockholmskällan

Relaterade poster och teman

Uppdaterad