Här beskrivs malmgården Piperska murens öden. Dess tomt på Kungsholmen var mycket större från början. Piperska muren var avsedd som en nöjesträdgård för ägaren, greve Carl Piper. Den blev känd som en av de vackraste trädgårdarna på 1690-talet. Men senare sålde arvingar delar av Piperska murens mark. Vad som idag finns på det som en gång var en del av en ståtlig barockträdgård får du veta i denna artikel. 2 sidor. Illustrerad.
PS. Varför heter byggnaden Piperska muren? Jo, grevens fru Christina Törnflycht lät bygga en hög mur på baksidan. I folkmun blev det då Piperska muren! Idag hyrs de vackra salarna ut till konferenser och fester.
Utdrag ur Blick : Stockholm då och nu / Stockholms stadsmuseiförvaltning. 2. - 2005. - S. 90-91
Plommonträdet : kvarteret Plommonträdet, nu Fruktkorgen och Kronoberg / artikelförfattare: Carl Magnus Rosell
Om du använder en text som källa ska du alltid ange vem som skrivit texten. Om det är en arkivhandling ska du ange var (i vilket arkiv) originaltexten finns. Om det är en bok eller artikel ska du ange utgivare och år om informationen finns tillgänglig.
Författare
Rosell, Carl Magnus (1938-2015)
Skapad
2005
Utgiven av
Stadsmuseiförvaltningen
Objekt-ID
Stadsmuseet i Stockholm
-
Har du frågor om texten ska du kontakta det arkiv, museum eller bibliotek där originaltexten finns. Ange länken till textens sida i Stockholmskällan så är det lättare för dem att hjälpa dig vidare.
Stadsmuseet i Stockholm
CC-BY
Du får använda materialet fritt om du anger upphov (fotograf, författare, konstnär). Mer om Creative Commons licenser
Uppdaterad