Omslagsbild 100K
Litteraturtips
Författare: Farshin, Melody (f. 1988). Stockholms stadsbibliotek

100K / Melody Farshin

100K är den tredje delen i en serie av ungdomsromaner om tvillingarna Aicha och Ali. Den första delen är Mizeria och den andra är Lowkey. Delarna är fristående och kan läsas var för sig. Alla tre böckerna finns också samlade i en volym: Mizeria deluxe.

På vägen hem går jag förbi centrum. Jag ser lokalen där Osman har börjat träna BJJ. Genom det andfådda fönstret ser jag honom sparras på mattorna, dränkt i svett. Jag sliter bort blicken innan empatin äter upp mig och tar luren för att koppla bort tankarna, hamnar på Moosas live. En grabb på Insta som pratar om Gud, vägledning och vikten av att vara en god människa. Hela orten följer honom. Han är skön, har träffat honom flera gånger här i trakten och brukar bli lugn av hans live. Men inte just idag.


Den som går omkring i mörkret i stockholmsförorten är Dollar. Han ska snart döda en annan människa och sedan finns det ingen väg tillbaka. Hans brott kommer att påverka så många människor, inte minst Ali, Aichas tvillingbror, som kommer att bli oskyldigt anklagad för mordet.

De olika kapitlen är berättade ur olika personers perspektiv. Samma händelse skildras ibland från olika håll, vilken ger en extra dimension i historien. I inledningen av romanen återges de situationer som ledde fram till brottet.

136 sidor.

Mer i Stockholmskällan

Relaterade poster och teman

Uppdaterad