Omslagsbild Krig! Barn!
Litteraturtips

Krig! Barn! / Anders Fager

Alice och Musse hade kommit från Gamla stan. Gått upp längs Drottninggatan. Den är full av unga redan vid Mongoliska grillen. Där gatan slutar vara turistfälla och blir mer en vanlig gågata. Det står japanska turister och tjattrar och pekar. De ville veta vad som står på. Varför blockerar de unga gatan? Och varför har de målat ett öga svart? Och vad betyder det där namnet som står skrivet överallt?

Namnet är Cornelia. Ungdomarna har samlats för att följa henne. De är beredda att utföra den sista ritualen för hennes skull; att ge ett hjärta så att guden kan komma. Stjärnorna står rätt och porten till den andra världen kan öppnas.

Följ med på en resa genom tid och rum, bland fanatiska ungdomar, ritualer och övernaturliga väsen. På ytan är Stockholm sig likt, men därunder bubblar det av blod, våld och ondska… 235 sidor.

Krig! Barn!
är den tredje och sista delen i serien Fallet Cornelia Karlsson. Den första är Jag såg henne idag i receptionen och den andra är En man av stil och smak. Alla delarna är fristående och går att läsa var för sig.

Mer i Stockholmskällan

Relaterade poster och teman

En man av stil och smak / Anders Fager

En man av stil och smak / Anders Fager

Jag såg henne idag i receptionen / Anders Fager

Jag såg henne idag i receptionen / Anders Fager

Nytt i Stockholmskällan
Tema

Nytt i Stockholmskällan

Stockholmskällans databas fylls hela tiden på med historiskt källmaterial från våra museer, arkiv och bibliotek. Här hittar du senast publicerade.