Omslagsbild En man av stil och smak
Litteraturtips
Författare: Fager, Anders (f. 1964). Stockholms stadsbibliotek

En man av stil och smak / Anders Fager

I trappan upp från Regeringsgatan har någon sprejat ett namn på stenväggen. Tre gånger. CeO låtsas inte om det. Läser inte. Han har sett det tidigare i veckan. På andra ställen i City. På bodarna bakom biblioteket. I samma vita färg. Med samma ”o” som liknar ett öga. De har dykt upp senaste veckan. Sedan morden i Gamla stan. Sedan den där demonstrationen på Östermalmstorg.

CeO arbetar som bibliotekarie på Kungliga biblioteket. För att ha råd med sin livsstil med stor våning och överdådiga fester, stjäl han värdefulla böcker från sin arbetsplats. Han misstänker att kollegorna är honom på spåren. Men snart får han värre saker att oroa sig över…

Följ med på en resa genom tid och rum, bland hemliga sällskap, ritualer och övernaturliga väsen. På ytan är Stockholm sig likt, men därunder bubblar det av blod, våld och ondska… 270 sidor.

En man av stil och smak är den andra delen i serien Fallet Cornelia Karlsson. Den första är Jag såg henne idag i receptionen och den sista är Krig! Barn!. Alla delarna är fristående och går att läsa var för sig.

Mer i Stockholmskällan

Relaterade poster och teman

Uppdaterad