Den ekonomiska staden handlar om stadsplaneringen i Stockholm under senare hälften av 1800-talet. En stor stadsplanefråga var då byggandet av bostäder för arbetare och andra invånare utan stora ekonomiska resurser. Samhället syn ändrades under denna tid från marknadsanpassning till en mer social inriktning. Det blev samhällets skyldighet att se till att människor hade någonstans att bo. Det går att göra jämförelser med dagens bostadsmarknad och återgången till marknadsanpassning med exempelvis utförsäljning av kommunala bostäder och krav på marknadsanpassade hyror.
Den ekonomiska staden är en akademisk avhandling och inte helt lättläst, men varje kapitel innehåller en klargörande slutsats och hela boken avslutas med en sammanfattande diskussion. Det finns också en sammanfattning på engelska. 334 sidor.
Den ekonomiska staden : stadsplanering i Stockholm under senare hälften av 1800-talet / Hossein Sheiban
Ange titel, författare, utgivningsår och bokförlag om du vill göra en källhänvisning till boken. Om du vill använda Stockholmskällans beskrivning av ett litteraturtips som källa ska du skriva ut länken i webbläsarens adressfält och datumet du var inne på sidan. Exempel: Hämtad från Stockholmskällan. https://stockholmskallan.stockholm.se/post/31292 Hämtad 2023-06-12
Författare
Sheiban, Hossein (f. 1963)
Utgivningsår
-
Utgiven av
Arkiv
ISBN-nummer
Stockholms stadsbibliotek
ISBN 91-7924-155-7
Via länkarna på sidan ser du på vilka bibliotek och skolbibliotek boken finns att låna. Har du frågor eller synpunkter angående litteraturtipset ska du kontakta Stockholms stadsbibliotek.
Stockholms stadsbibliotek
Du som vill använda text, omslagsbild eller annan information från de verk Stockholmskällan tipsar om behöver kontakta respektive förlag. Undantag: Publicerad text blir upphovsrättsligt fri 70 år efter författarens död.
Mer i Stockholmskällan
Relaterade poster och teman
Uppdaterad