Litteraturtips

Régis Cadier - den franska matkulturens främste företrädare i Sverige under 1800-talet / Mats Rehnberg

Det här kapitelet handlar om fransmannen Régis Cadier som startade ett flertal restauranger i Sverige. Han var mannen bakom succéer som Hotell Rydberg och Grand Hôtel. Bland annat berättas det om de galamiddagar som serverades på kungliga födelsedagar. På Oscarsdagen 1889 serverades det smörgåsbord, soppa, fisk, kött, mellanrätt, stek med sallad, efterrätt samt frukt och ost. Allt till en kostnad av tre kronor. Kapitlet tar också upp tidigare typer av matställen som till exempel vinkällare och kaffehus. 12 sidor.

Mer i Stockholmskällan

Relaterade poster och teman

Historisk receptsamling
Tema

Historisk receptsamling

Våra matvanor har ändrat sig genom historien. Här har vi samlat historiska recept på allt från pepparkakor till märgpudding och griljerad kalvhjärna. Bon appetit! (Bild: Ur Ester Å…