Ett kapitel om hur viktigt det var att kontrollera vem som låg med vem enligt Stockholms lag på 1600-talet, Magnus Erikssons stadslag. Det värsta var om en kvinna fick barn med en man hon inte var gift med – barnet kallades oäkta, även om paret sedan gifte sig – för vilken släkt tillhörde barnet, mammans eller pappans? När man inte visste det blev det problem vid arv av jorden, och det var en oerhört viktig fråga. Oavsett om det blev barn av en utomäktenskaplig kärleksaffär skulle de inblandade straffas på olika, ibland ganska fantasifulla sätt. 3 sidor.
Utdrag ur Ericsson, Niklas, Stockholm : historien om den stolta staden. - 2002. - S. 75-77
Tredubbelt hor och mökränkningar - sexualbrott på 1600-talet / Niklas Ericsson
Ange titel, författare, utgivningsår och bokförlag om du vill göra en källhänvisning till boken. Om du vill använda Stockholmskällans beskrivning av ett litteraturtips som källa ska du skriva ut länken i webbläsarens adressfält och datumet du var inne på sidan. Exempel: Hämtad från Stockholmskällan. https://stockholmskallan.stockholm.se/post/31292 Hämtad 2023-06-12
Författare
Ericsson, Niklas (f. 1974)
Utgivningsår
2002
Utgiven av
B. Wahlströms bokförlag
ISBN-nummer
Stockholms stadsbibliotek
ISBN 91-32-32669-6
Via länkarna på sidan ser du på vilka bibliotek och skolbibliotek boken finns att låna. Har du frågor eller synpunkter angående litteraturtipset ska du kontakta Stockholms stadsbibliotek.
Stockholms stadsbibliotek
Du som vill använda text, omslagsbild eller annan information från de verk Stockholmskällan tipsar om behöver kontakta respektive förlag. Undantag: Publicerad text blir upphovsrättsligt fri 70 år efter författarens död.
Mer i Stockholmskällan
Relaterade poster och teman
Uppdaterad