Invandrarna som byggde Sverige handlar om precis det: alla de invandrare som på olika sätt bidragit till det som är Sverige idag. Historien sträcker över flera århundraden, från vikingatid till idag, från myntmästare Godwine på 990-talet till skolentreprenör Bergström drygt tusen år senare. I korta kapitel får vi möta alla dessa människor, tyskar och holländare, judar och valloner… och många fler.
Även om boken handlar om hela Sverige är många delar direkt koppade till huvudstaden, till exempel följande kapitel: Kyrkomålaren Albertus Pictor, Stockholm-Mälarens lås, Skeppsbroadeln och Tyskar på Skeppsbron.
På nästan varje sida finns foton och andra bilder, vilket bidrar till att boken känns lätt att läsa. Den går att läsa från pärm till pärm eller att använda som ett uppslagsverk. Boken avslutas med register över personer, branscher och landskap samt en litteraturlista i urval och en förteckning över viktiga årtal i invandringspolitikens historia.
En tidigare upplaga av boken är utgiven under titel Garpar, gipskatter och svartskallar: invandrarna som byggde Sverige. 304 sidor.
Invandrarna som byggde Sverige / Anders Johnson
Ange titel, författare, utgivningsår och bokförlag om du vill göra en källhänvisning till boken. Om du vill använda Stockholmskällans beskrivning av ett litteraturtips som källa ska du skriva ut länken i webbläsarens adressfält och datumet du var inne på sidan. Exempel: Hämtad från Stockholmskällan. https://stockholmskallan.stockholm.se/post/31292 Hämtad 2023-06-12
Författare
Johnson, Anders (f. 1955)
Utgivningsår
2015
Utgiven av
Dialogos
ISBN-nummer
Stockholms stadsbibliotek
ISBN 91-982249-3-X ; ISBN 978-91-982249-3-1
Via länkarna på sidan ser du på vilka bibliotek och skolbibliotek boken finns att låna. Har du frågor eller synpunkter angående litteraturtipset ska du kontakta Stockholms stadsbibliotek.
Stockholms stadsbibliotek
Du som vill använda text, omslagsbild eller annan information från de verk Stockholmskällan tipsar om behöver kontakta respektive förlag. Undantag: Publicerad text blir upphovsrättsligt fri 70 år efter författarens död.
Mer i Stockholmskällan
Relaterade poster och teman
Uppdaterad