Bilden visar de personer som såg till att det första japanska tehuset i Europa byggdes vid Etnografiska museet 1935. Initiativet togs av Ida Trotzig (1864-1943) som bott i Japan över trettio år. När hon flyttat hem till Stockholm 1921 ägnade hon resten av sitt liv åt att sprida kännedom om japansk kultur. Hon var teceremonimästare och skrev böcker om ikebana (blomsterarrangemang) och keramik, och gav ut japanska sagor.
De japanska männen på bildern är Fukukita Yasunosuke, expert på teceremonier, och Fujiwara Ginjirō, pappersfabrikör och en av finansiärerna bakom gåvan. Längt till höger står Gerhard Lindblom, chef för Etnografiska museet, som tog emot tehuset 1935.
Om du vill använda fotografiet som källa eller använda det i något annat sammanhang ska du ange all information om fotograf och år som finns tillgänglig. Du ska också alltid ange var originalfotografiet finns. Om du använder beskrivningen av fotografiet som källa ska du skriva ut url-länken i adressfältet och datumet då du hämtade informationen. Exempel: https://stockholmskallan.stockholm.se/post/4548 Hämtad 2023-06-12.
Fotograf
Okänd
Skapad
19 juni 1939
Utgiven av
Etnografiska museet
Objekt-ID
Etnografiska museet
0305.b.0020
Vill du beställa en högupplöst version av fotografiet, har du frågor eller vill du bidra med ytterligare information om det? Då ska du kontakta det museum, arkiv eller bibliotek som har fotografiet i sina samlingar. Ange länken till textens sida i Stockholmskällan så är det lättare för dem att hjälpa dig vidare.