Omslagsbild Den oändliga familjen
Litteraturtips
Författare: Naumann, Cilla (f. 1960). Stockholms stadsbibliotek

Den oändliga familjen / Cilla Naumann

Anna minns en hemsk händelse från sin barndom. Men vad hände egentligen? Vad är ett riktigt minne och vad är en efterkonstruktion?

Flickan Isabel har precis flyttat från Kalifornien till Stockholm med sin lillasyster, mamma och pappa, som är gästforskare på KTH. De har sett många vackra och soliga bilder i turistbroschyrer, men verklighetens Stockholm är helt annorlunda. De kommer till en frusen, dyster och smutsig vinterstad. Den fina lägenheten de blivit lovade, visar sig vara en liten och sliten tvårummare på nittonde våningen i studenthöghuset Nyponet vid Körsbärsvägen. 

Isabel vantrivs med allt; staden, skolan, maten, vädret, människorna och mest av allt sin lillasyster. Ja hela familjen vantrivs. Isabel märker det men vet inte vad hon ska göra. Hon hoppas bara att allt ska bli bra igen, som vanligt, som därhemma. Men hon vet inte hela sanningen om familjens flytt.

Hela den sorgliga historien utspelar sig med ett vintrigt Stockholm som kuliss. Det går nästan att känna kylan och fukten som karaktärerna i boken upplever när de vandrar runt på platserna vid Tekniska högskolan, Lill-Jansskogen, Ruddammen och Valhallavägen. 255 sidor.

Mer i Stockholmskällan

Relaterade poster och teman

Uppdaterad