Matsedel från Hotel Regina, omkring 1910
Text

Matsedel från Hotel Regina

Det här är en matsedel från Hotel Regina från omkring 1910. Då kunde man beställa bowlingsupé som bland annat innehöll smör, ost och kött.

Regina var ett hotell som låg på Drottninggatan 42-44 på Norrmalm. Hotellet öppnade 1909 och byggdes med en fasad i jugendstil. I hotellet fanns Sveriges första bowlingbanor och dessa blev väldigt populära. Bland andra kom konstnären Anders Zorn och prins Eugen, även kallad målarprinsen, till Regina för att bowla.

1917, samma år som den ryska revolutionen, besöktes Regina också av Vladimir Lenin, bolsjevikernas och Sovjetunionens första ledare. Kanske passade han och de andra närvarande bolsjevikerna också på att ta en tur till bowlingbanan?

Hotel Regina blev även en samlingsplats för det svenska fotbollslandslaget, som ofta samlades där inför viktiga landskamper.

Hotel Regina revs 1962 för att ge plats åt Sergels torg. Där hotellet låg finns idag nedgången till T-Centralens tunnelbanestation.

Mer i Stockholmskällan

Relaterade poster och teman

Drottninggatan 42-44. Gården till Hotell Regina

Drottninggatan 42-44. Gården till Hotell Regina

Nytt i Stockholmskällan
Tema

Nytt i Stockholmskällan

Stockholmskällans databas fylls hela tiden på med historiskt källmaterial från våra museer, arkiv och bibliotek. Här hittar du senast publicerade.