Stockholms sophantering har sett olika ut under olika tider. Ibland har soporna tagits tillvara för att till exempel bli djurmat eller gödsel. Under andra perioder har soporna eldats upp. Den här avhandlingen handlar främst om 1900-talets sophantering och hur den speglar samhällets rådande värdenormer. Boken avslutas med en käll-och litteraturförteckning samt en sammanfattning på engelska. 320 sidor.
Innehåll
Tabeller, diagram, figurer
Förord
Inledning
Gödsel och skräp
Avfall som svinmat
Från resurs till belastning
Sopexplosion och kretsloppstänkande
Oljekris och miljökrav
Avfallsregimer och regimskiften
Appendix
Summary
Noter
Källor och litteratur
Stadens sopor : tillvaratagande, förbränning och tippning i Stockholm 1900-1975 / Ylva S. Sjöstrand
Ange titel, författare, utgivningsår och bokförlag om du vill göra en källhänvisning till boken. Om du vill använda Stockholmskällans beskrivning av ett litteraturtips som källa ska du skriva ut länken i webbläsarens adressfält och datumet du var inne på sidan. Exempel: Hämtad från Stockholmskällan. https://stockholmskallan.stockholm.se/post/31292 Hämtad 2023-06-12
Författare
Sjöstrand, Ylva S. (f. 1975)
Utgivningsår
2014
Utgiven av
Nordic Academic Press
ISBN-nummer
Stockholms stadsbibliotek
ISBN 91-87675-08-0 ; ISBN 978-91-87675-08-9
Via länkarna på sidan ser du på vilka bibliotek och skolbibliotek boken finns att låna. Har du frågor eller synpunkter angående litteraturtipset ska du kontakta Stockholms stadsbibliotek.
Stockholms stadsbibliotek
Du som vill använda text, omslagsbild eller annan information från de verk Stockholmskällan tipsar om behöver kontakta respektive förlag. Undantag: Publicerad text blir upphovsrättsligt fri 70 år efter författarens död.
Mer i Stockholmskällan
Relaterade poster och teman
Uppdaterad