Demokrati är ingen självklarhet. Över hela världen blir människor fängslade för sina politiska åsikter. Men det var inte så väldigt länge sedan vi hade politiska fångar även här i Sverige. I den här boken kan du läsa om fångarna i fängelset på Långholmen mellan åren 1880 och 1950. Det är många olika öden som skildras. August Palm, som var med och grundade Sveriges socialdemokratiska arbetareparti, satt fängslad för att ha talat illa om regering och riksdag. Hjalmar Branting, som senare blev statsminister, hamnade på Långholmen efter att ha förnekat guds existens. Boken innehåller en hel del bildmaterial, bland annat porträtt av fångarna, och avslutas med ett personregister. 319 sidor.
...faror för staten av svåraste slag : politiska fångar på Långholmen 1880-1950
Ange titel, författare, utgivningsår och bokförlag om du vill göra en källhänvisning till boken. Om du vill använda Stockholmskällans beskrivning av ett litteraturtips som källa ska du skriva ut länken i webbläsarens adressfält och datumet du var inne på sidan. Exempel: Hämtad från Stockholmskällan. https://stockholmskallan.stockholm.se/post/31292 Hämtad 2023-06-12
Författare
-
Utgivningsår
2012
Utgiven av
Stockholmia förlag
ISBN-nummer
Stockholms stadsbibliotek
ISBN 91-7031-251-6
Via länkarna på sidan ser du på vilka bibliotek och skolbibliotek boken finns att låna. Har du frågor eller synpunkter angående litteraturtipset ska du kontakta Stockholms stadsbibliotek.
Stockholms stadsbibliotek
Du som vill använda text, omslagsbild eller annan information från de verk Stockholmskällan tipsar om behöver kontakta respektive förlag. Undantag: Publicerad text blir upphovsrättsligt fri 70 år efter författarens död.
Mer i Stockholmskällan
Relaterade poster och teman
Uppdaterad