Elever i skolbänkar har teckningslektion omkring sekelskiftet 1900
Teckningslektion i Kungsholmens folkskola 1890-1910. Okänd fotograf, Stockholms stadsarkiv

Boka träff med Stockholmskällan

Vi arrangerar inspirationskvällar för lärare, besöker skolor och arbetslag och andra evenemang. Kom och träffa oss, eller låt oss komma och träffa dig!

Vill du träffa oss digitalt eller på skolan?

Vi kan hålla presentationer och lektioner där vi arbetar med källmaterial eller teman i Stockholmskällan. Vi kan också ses digitalt via Teams. Kontakta Martin Nyblom för mer information och bokning!

Vi kommer till ditt arbetslag!

Ska ni starta upp ett nytt arbetsområde där Stockholm ingår? Vill ni ha tips eller inspiration för att jobba med historiska källor, källkritik eller annat material om stadens historia? Boka in ett kostnadsfritt besök så kommer Stockholmskällans redaktion till skolan. Vi anpassar upplägget efter era behov och önskemål. Guidad visning 4.jpg

Stockholmskällans nyhetsbrev

Anmäl dig till Stockholmskällans nyhetsbrev. Några gånger per termin skickar vi ut information om nyheter i Stockholmskällan, inbjudan till lärarkvällar och andra evenemang. Du kan när som helst avanmäla dig från nyhetsbrevet genom att mejla Martin Nyblom på redaktionen.

Stockholmskällans lärarnätverk på facebook

I facebook-gruppen Stockholmskällans lärarnätverk delar vi på redaktionen tips och nyheter från Stockholmskällan, och du har möjlighet att knyta kontakt med andra lärare. Innehållet handlar om undervisning i samhällsorienterande ämnen i allmänhet, och arbete med historiskt källmaterial i synnerhet.

Uppdaterad