Elever i skolbänkar har teckningslektion omkring sekelskiftet 1900

Träffa Stockholmskällan

Vi arrangerar inspirationskvällar för lärare, besöker skolor och arbetslag och andra evenemang. Kom och träffa oss, eller låt oss komma och träffa dig!

Lärarkväll 11/9: Hur vet vi det vi vet? Källkritik och historiebruk på Medeltidsmuseet

Stockholmskällan och Medeltidsmuseet bjuder in till inspirationskväll för lärare och skolbibliotekarier. Vi testar övningar att göra i klassrummet och får en introduktion till Medeltidsmuseets nya utställningar Fynden berättar från utgrävningarna vid Slussen och Återskapat 1471 - där historien får kropp.

Tid: onsdag 11 september klockan 16.30-18.30
Plats: Medeltidsmuseet, Strömparterren 3
Anmälan: senast måndag 9 september

Inspirationskvällen är kostnadsfri. Vi bjuder på macka och dryck. Vid uteblivet deltagande eller avanmälan efter den 9 september fakturerar vi skolan 350 kronor i efterhand. Observera att detta är en repris av vårens inspirationskväll den 27 mars.

Vi kommer till ditt arbetslag!

Ska ni starta upp ett nytt arbetsområde där Stockholm ingår? Vill ni ha tips eller inspiration för att jobba med historiska källor, källkritik eller annat material om stadens historia? Boka in ett kostnadsfritt besök så kommer Stockholmskällans redaktion till skolan. Vi anpassar upplägget efter era behov och önskemål. 

Stockholmskällans nyhetsbrev

Anmäl dig till Stockholmskällans nyhetsbrev. Några gånger per termin skickar vi ut information om nyheter i Stockholmskällan, inbjudan till lärarkvällar och andra evenemang. Du kan när som helst avanmäla dig från nyhetsbrevet genom att mejla Martin Nyblom på redaktionen.

Stockholmskällans lärarnätverk på facebook

I facebook-gruppen Stockholmskällans lärarnätverk delar vi på redaktionen tips och nyheter från Stockholmskällan, och du har möjlighet att knyta kontakt med andra lärare. Innehållet handlar om undervisning i samhällsorienterande ämnen i allmänhet, och arbete med historiskt källmaterial i synnerhet.