Karta i grönt och blått.
SL:s linjekarta över södra Stockholms län 1975-1976, Spårvägsmuseet.

Länskällan - Lokal historia i Stockholms län

Letar du historiskt källmaterial från platser utanför Stockholms stad? Länskällan är en webbplats som berättar lokal historia från Stockholms län, och där du som är högstadielärare hittar lektionshandledningar till artiklar och källmaterial.

Länskällan är ett samarbete mellan Stockholms läns museum, Stockholms läns hembygdsförbund och olika kommuner i länet. På länskällan.se hittar du lokal historia från Ekerö, Nacka, Norrtälje, Nynäshamns, Tyresö, Täby och Upplands-Bro kommuner.

Länskällan.png

Lärarhandledningar och lektionsuppgifter på Länskällan

På Länskällan hittar du som är lärare på högstadiet lektionshandledningar, uppgifter och övningar till mycket av artiklarna och det historiska källmaterialet som finns på webbplatsen. Materialet är fritt att använda i undervisningen.

Stockholmskällan och Länskällan, lika fast olika

I Länskällan hittar du historiskt material från olika delar av Stockholms län, från Nynäshamn i söder till Norrtälje i norr. I Stockholmskällan hittar du bara historiskt källmaterial från arkiv, museer och bibliotek i Stockholms stad, och inte så mycket från andra kommuner. Så om du är på jakt efter historia från andra kommuner i Stockholms län och inte hittar det du letar efter i Stockholmskällan, testa att söka på Länskällan i stället!

Länskällan är ett samarbete mellan Stockholms läns mueum, Stockholms läns hembygdsförbund och kommuner i Stockholms län. Stockholmskällan är ett samarbete mellan utbildningsförvaltningen, Stadsmuseet, Stadsbiblioteket och Stadsarkivet i Stockholms stad.

Uppdaterad