Omslagsbild Diamantkungen
Litteraturtips
Författare: Lindström, Peter (f.1975). Stockholms stadsbibliotek

Diamantkungen / Peter Lindström

Ester tog hissen ner till Åsögatan. Den varma sommarluften fyllde hennes lungor. Hon strosade fram längs gatan som kantades av stora, gamla stenhus.
   Tänk att det finns byggnader här som har funnits i flera hundra år, tänkte hon och fortsatte bort genom Axel Landqvists park. Hon sparkade till en sten så att den åkte ner i en brunn, och kom att tänka på artikeln hon läste om bibblan om tunnlarna. Ester tittade ner i den mörka brunnen. Tänk om den stämde? I sådana fall kanske det fanns hemliga gångar under husen. En tunnel kanske gick precis här under gatan? Tanken svindlade.


Kompisarna Ester, Harry och Sigge har precis gått ut femman på Katarina Södra. De bor i samma hus på Åsögatan på Söder. De drömmer om att bli detektiver. Den snälle vaktmästaren Alfred låter dem använda ett tomt rum på vinden i huset. Han berättar om den mystiske diamanthandlaren som brukade hålla till nere i källaren. En dag har någon krossat rutan i källardörren…

Diamantkungen är den första boken i serien De tre tigrarna, om deckarklubben på Södermalm. Böckerna är skrivna för barn i åldern 9-12 år. 108 sidor.

Uppdaterad