Omslagsbild  Stockholm à la carte : 1962-63
Litteraturtips

Stockholm à la carte : 1962-63 / Arne Häggqvist

De fem höghusen vid Hötorgscity - fem unga jättar i en gammal stad - blåser en fanfar med fem trumpeter för det moderna, aktiva och effektiva Stockholm. Romantiken, i gammaldags mening, är för den skull inte fördriven från staden. Den är bara makad åt sidan en smula. Och här, invid tunnelbana, piazza, kontinentala butiker, resebyrå med Mallorcaturer nästan non-stop, spirar en ny romantik - den internationella… djärv, snabb, cineramakolorerad.

Den här bildtexten återfinns i boken Stockholm à la carte 1962-63. Författaren hade avsikten att ge ut en återkommande serie stockholmsguider, men det stannade vid två stycken. Det här är den första av dem och innehåller förutom alla möjliga förslag på var man kunde roa sig i Stockholm också roliga betraktelser av staden och människorna i den. Boken ger läsaren svar på frågan - När, var, hur - träffar man stockholmskan? Illustrerad. 349 sidor.

Information om bokens författare och utgivning

Har du frågor om boken?

Rättigheter

Mer i Stockholmskällan

Relaterade poster och teman

Nytt i Stockholmskällan
Tema

Nytt i Stockholmskällan

Stockholmskällans databas fylls hela tiden på med historiskt källmaterial från våra museer, arkiv och bibliotek. Här hittar du senast publicerade.

Stockholm à la carte / Arne Häggqvist

Stockholm à la carte / Arne Häggqvist