Omslagsbild Heder
Litteraturtips
Författare: Wahldén, Christina (f. 1965). Stockholms stadsbibliotek

Heder / Christina Wahldén

Det tog ett tag för oss att först hitta gatan och sedan huset och slutligen porten. Lägenheten visade sig vara mer än en vanlig tvåa.
   Huset var gammalt och flott som bara den med en massa snirklar på väggarna, gipsblommor i taket och färgat glas i fönstren. Brevlådan var av mässing som var så blank att man kunde spegla sig i den. Bara en sån sak.
   När Fanny slog upp den tjocka lägenhetsdörren av mörkt trä var jag nästan tvungen att sätta mig där ute i trappan. Det här var inte sant!
   Innanför dörren bredde värsta lyxvåningen ut sig.


Dagen efter studenten åker Fanny och Siri till Stockholm där de fått låna en fantastisk lägenhet över sommaren. Siris pappa har visserligen förbjudit henne att åka, men hon försöker att inte tänka på det. De har planer på att bara festa, sola och bada. Och så måste de förstås försörja sig och de får jobb på ett ålderdomshem. Fanny träffar en kille som hon blir kär i. Allt rullar på enligt planerna tills det ringer på dörren. Det är Dana, deras tidigare klasskamrat, som ber om hjälp. Hon är på flykt undan sin familj efter att hon vägrat gifta sig med sin kusin. 156 sidor.

Uppdaterad