En liten bok om Drottninggatans historia 1922-1947, som börjar med berättelsen om hur konkurrenter blev kolleger. En affärsman på Drottninggatan fick en suverän idé och invigde en god vän, också affärsman på Drottninggatan, i sina planer. Ytterligare en person invigdes, och sedan kallade de tre herrarna alla gatans affärsinnehavare till sammanträde på hotell Kronprinsen, som då låg på Drottninggatan 29. Så kom det sig att man 15-21 oktober 1922 höll gemensam höstmarknad, med pompa och ståt, fantastiska höstdekorationer, vaktparad och ett "reklamtåg" med bilar och vagnar - till exempel en jättehatt med tre blomsterströende flickor i, en rullande smedja och en vagn översållad med näsdukar i konstfulla buketter. En annan idé var att ordna kapplöpning för Drottninggatans springpojkar, men där sa polisen stopp. Affärsinnehavarna bestämde genast att man ville ha liknande festligheter tillsammans igen, och Drottninggatans Förening bildades. Vidare handlar boken om vad som skedde på Drottninggatan fram till 1947, då föreningen firade 25-årsjubileum och boken kom ut. 86 sidor.
Drottninggatan förr och nu : utgiven av Drottninggatans Förening med anledning av dess 25-årsjubileum 1922-1947 / redigerad av Bengt G. Grafström
Ange titel, författare, utgivningsår och bokförlag om du vill göra en källhänvisning till boken. Om du vill använda Stockholmskällans beskrivning av ett litteraturtips som källa ska du skriva ut länken i webbläsarens adressfält och datumet du var inne på sidan. Exempel: Hämtad från Stockholmskällan. http://stockholmskallan.stockholm.se/post/31292 Hämtad 2020-02-16
Författare
Grafström, Bengt G.
Utgivningsår
1947
Utgiven av
Drottninggatans Förening
ISBN-nummer
Stockholms stadsbibliotek
-
Via länkarna på sidan ser du på vilka bibliotek och skolbibliotek boken finns att låna. Har du frågor eller synpunkter angående litteraturtipset ska du kontakta Stockholms stadsbibliotek.
Stockholms stadsbibliotek
Du som vill använda text, omslagsbild eller annan information från de verk Stockholmskällan tipsar om behöver kontakta respektive förlag. Undantag: Publicerad text blir upphovsrättsligt fri 70 år efter författarens död.
Mer i Stockholmskällan
Relaterade poster och teman
Uppdaterad