1970-talets svenska välfärdssamhälle strävade efter att integrera de fattiga och hemlösa, 1990-talets och det nya millenniets samhälle efter att utesluta dem. I stället för integrering samarbetar företagare och myndigheter för att göra city och andra attraktiva områden konsumtionsvänliga och be(!)-friade från människor som inte passar in. Så skriver Annette Rosengren i ett kapitel om hemlösa kvinnor i Stockholm. Hon berättar om de hemlösas platser i det offentliga rummet, om härbärgen och andra institutioner. Hon tar också upp frågan om att hemmet i alla tider varit en kvinnodominerad plats och hur det påverkar just hemlösa kvinnor. 15 sidor.
Utdrag ur Speglingar av rum : om könskodade platser och sammanhang. – 2005. – S. 87-101
Ange titel, författare, utgivningsår och bokförlag om du vill göra en källhänvisning till boken. Om du vill använda Stockholmskällans beskrivning av ett litteraturtips som källa ska du skriva ut länken i webbläsarens adressfält och datumet du var inne på sidan. Exempel: Hämtad från Stockholmskällan. https://stockholmskallan.stockholm.se/post/31292 Hämtad 2023-06-12
Författare
Rosengren, Annette (f. 1946)
Utgivningsår
2005
Utgiven av
Symposion
ISBN-nummer
Stockholms stadsbibliotek
91-7139-706-X
Via länkarna på sidan ser du på vilka bibliotek och skolbibliotek boken finns att låna. Har du frågor eller synpunkter angående litteraturtipset ska du kontakta Stockholms stadsbibliotek.
Du som vill använda text, omslagsbild eller annan information från de verk Stockholmskällan tipsar om behöver kontakta respektive förlag. Undantag: Publicerad text blir upphovsrättsligt fri 70 år efter författarens död.