Bilar står parkerade längs en gata. Längst bort i bild reser sig ett högt hus i tegel.
Ur filmen The Zone of Interest (2023) .

Lärarkväll mot antisemitism, 19 september

Antisemitismen ökar – på Tiktok, i ditt klassrum och i nästan varje faktaförnekande konspirationsteori. Välkommen på inspirationskväll för arbete mot antisemitism med Sveriges museum om Förintelsen, Utbildningsförvaltningen i Stockholm och Skolbio Stockholm på bio Capitol, för personal i Stockholms stads skolor.

Hållpunkter under kvällen

  • 16.30, Torsgatan 19: Sveriges museum om Förintelsen ger dig ett smakprov på guidad visning i sina lokaler och presenterar sina kostnadsfria program för skolan.
  • 17.15, S:t Eriksgatan 82: Vi förflyttar oss till bio Capitol. I salong 1 finns mackor och alkoholfri dryck uppdukad. Stockholmskällan, Cirkulationsbiblioteket och Skolbio Stockholm finns också på plats.
  • 17.45: Film- och mediepedagog Elisabet Jonsved introducerar arbete med film i klassrummet, innan vi tittar på den tvåfaldigt Oscarsbelönade The Zone of Interest (2023). Filmen rekommenderas för högstadiet, gymnasiet och vuxenutbildningen. I Skolbios övriga utbud finns också filmer på tema antisemitism för yngre åldrar.
    Målgrupp: Lärare, skolbibliotekarier och övrig pedagogisk personal åk 6-9, gymnasiet och vuxenutbildningen.

Vi bjuder på matig macka och dryck. Inspirationskvällen är öppen för personal i Stockholms stads skolor och är kostnadsfri, men det är begränsat antal platser. Först till kvarn!

Plats: Sveriges museum om Förintelsen, Torsgatan 19 och Bio Capitol, S:t Eriksgatan 82.

Tid: Torsdag 19 september kl. 16.30

Kostnad: Kostnadsfritt deltagande. Vid oanmäld frånvaro eller avanmälan efter den 15/9 debiterar vi skolan 350 kr per person.

Anmälan: https://a.entergate.se/utbildningsforvaltningen/lararkvall-mot-antisemitism

Arrangörer: Sveriges museum om Förintelsen, Utbildningsförvaltningen i Stockholm genom Grundskoleavdelningen och Medioteket.

Uppdaterad